Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Śledzenie użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Poldek
Cześć!

Czy ktoś potrafiłby odpowiedzieć, w jaki sposób można śledzić użytkownika - tzn. w jakiej kolejności przechodzi ze strony na kolejne podstrony, na jak długo zatrzymuje się na danej stronie itp.

Poldek
(ona)

Ps. Zaglądałam już w to miejsce http://www.php.pl/viewtopic.php?t=1214, jednak nie znalazłam tam tego, czego szukałam.
Seth
Powiem Ci jak ja to kiedys zrobilem:
- kazdsa strona ma pewien skrypt odczytujacy IP date i godzien wejscia usera oraz referer - to wszystko wrzucane jest do bazy
(Czas jaki uzytkownik przebywa na stronie jest ciezki do zrobienia w php chociaz nie nie mozliwy do wykonania. Ale tu juz bardziej polecil bym Jave czy flasha)
- teraz aby zobaczyc jak uzytkownik chodzil po stronach wyciagamy dane z bazy wszystko z danego IP i sortujemy po dacie. Teraz tylko trzeba to przemielic np w drzewku jak wygladala podruz usera przez strone

Niestety nie dysponuje skryptem ale na sourcforge'u lub hotscript'cie powinno byc cos w tym stylu

P.S. To jest najprostszy sposob. Trackingu usera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.