![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Czy ktoś potrafiłby odpowiedzieć, w jaki sposób można śledzić użytkownika - tzn. w jakiej kolejności przechodzi ze strony na kolejne podstrony, na jak długo zatrzymuje się na danej stronie itp. Poldek (ona) Ps. Zaglądałam już w to miejsce http://www.php.pl/viewtopic.php?t=1214, jednak nie znalazłam tam tego, czego szukałam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem Ci jak ja to kiedys zrobilem:
- kazdsa strona ma pewien skrypt odczytujacy IP date i godzien wejscia usera oraz referer - to wszystko wrzucane jest do bazy (Czas jaki uzytkownik przebywa na stronie jest ciezki do zrobienia w php chociaz nie nie mozliwy do wykonania. Ale tu juz bardziej polecil bym Jave czy flasha) - teraz aby zobaczyc jak uzytkownik chodzil po stronach wyciagamy dane z bazy wszystko z danego IP i sortujemy po dacie. Teraz tylko trzeba to przemielic np w drzewku jak wygladala podruz usera przez strone Niestety nie dysponuje skryptem ale na sourcforge'u lub hotscript'cie powinno byc cos w tym stylu P.S. To jest najprostszy sposob. Trackingu usera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:24 |