Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apostofy - jak włączyć
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotras9000
Witam. Mam konto na hostingu lua.pl i chciałbym włączyć obsługę apstofów i cudzysłowów niepoprzedzanych znakiem "\". Powinno się to jakoś dać zrobić gdyż zainstalowany na tym hostingu cms ma już wyłączone magic_qnotes (chyba tak to się pisze). Czy jest jakiś sposób na wyłączenie tej funkcji lub jej ominięcie? Gdyż potrzebuje tych znaków w nieprzetworzonej formie.
mike
Manual nie boli.
Staraj się tam szukać zanim zapytasz. Disabling Magic Quotes.
piotras9000
Dzięki bardzo. Spytałem bo ktoś pokierował mnie na pewną strone na której to się robiło na pliku konfiguracyjnym do którego nie mam dostępu.
naox
Cytat(piotras9000 @ 24.08.2007, 06:54:35 ) *
Witam. Mam konto na hostingu lua.pl i chciałbym włączyć obsługę apstofów i cudzysłowów niepoprzedzanych znakiem "\". Powinno się to jakoś dać zrobić gdyż zainstalowany na tym hostingu cms ma już wyłączone magic_qnotes (chyba tak to się pisze). Czy jest jakiś sposób na wyłączenie tej funkcji lub jej ominięcie? Gdyż potrzebuje tych znaków w nieprzetworzonej formie.

Sposób wyłączenia jest zalezy od ustawień serwera na którym pracujesz. Najpewniej stwórz plik .htaccess jeśli jeszcze go nie ma i dopisz do niego

php_flag magic_quotes_gpc off

wyłączenie magic quotes jest niebezpieczne pamietaj. Lepiej zostawic włączone i zrobic strip_slashes() albo coś takiego zeby się pozbyc tego na stringu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.