![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam konto na hostingu lua.pl i chciałbym włączyć obsługę apstofów i cudzysłowów niepoprzedzanych znakiem "\". Powinno się to jakoś dać zrobić gdyż zainstalowany na tym hostingu cms ma już wyłączone magic_qnotes (chyba tak to się pisze). Czy jest jakiś sposób na wyłączenie tej funkcji lub jej ominięcie? Gdyż potrzebuje tych znaków w nieprzetworzonej formie.
Ten post edytował piotras9000 24.08.2007, 07:55:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual nie boli.
Staraj się tam szukać zanim zapytasz. Disabling Magic Quotes. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo. Spytałem bo ktoś pokierował mnie na pewną strone na której to się robiło na pliku konfiguracyjnym do którego nie mam dostępu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam konto na hostingu lua.pl i chciałbym włączyć obsługę apstofów i cudzysłowów niepoprzedzanych znakiem "\". Powinno się to jakoś dać zrobić gdyż zainstalowany na tym hostingu cms ma już wyłączone magic_qnotes (chyba tak to się pisze). Czy jest jakiś sposób na wyłączenie tej funkcji lub jej ominięcie? Gdyż potrzebuje tych znaków w nieprzetworzonej formie. Sposób wyłączenia jest zalezy od ustawień serwera na którym pracujesz. Najpewniej stwórz plik .htaccess jeśli jeszcze go nie ma i dopisz do niego php_flag magic_quotes_gpc off wyłączenie magic quotes jest niebezpieczne pamietaj. Lepiej zostawic włączone i zrobic strip_slashes() albo coś takiego zeby się pozbyc tego na stringu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:01 |