Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/MySQL] Niedziałający skrypt...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
servs
Witam!
Mam problem tegop typu że wpisuję poniższy kod w pliku php i po otwarciu w źródle strony wyświetla mi się dokładnie ten sam kod pomimo że powinien zostać zamieniony na html... Co tu jest nie tak?

1. <?php
  2. echo "<form method="POST" action="homes.php"> <p><textarea rows="37" name="text1" cols="130">";
  3. $dbh=mysql_connect ("192.168.1.106", "gipfel1_gipfel", "qwertyuiopmnbvcxz") 
  4. or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
  5. mysql_select_db ("gipfel1_admin");
  6. $x=mysql_query("select text1 from home where id='34'");
  7. echo $row['text1'];
  8. echo "</textarea><input type="submit" value="Zapisz" name="B1"><input type="reset" value="Resetuj" name="B2"></p></form>";
  9. ?>

podgląd wykonanego skryptu jest dostępny na http://www.gipfel1.webd.pl/test/admin/cos1.php
strife
Wygląda na to jakbyś nie miał obsługi php na serwerze bądź rozszerzenia *.php nie są parsowane. Jeśli masz hosting na webd.pl to chyba najlepszym rozwiązaniem jest napisane maila do administratora smile.gif
servs
ale inne pliki .php są normalnie obsługiwane... tylko te plik jest wyjątkiem...
Cienki1980
  1. <?php
  2. echo "<form method="POST" action="homes.php"> <p><textarea rows="37" name="text1" cols="130">";
  3.  
  4.  
  5. echo "</textarea><input type="submit" value="Zapisz" name="B1">
  6. <input type="reset" value="Resetuj" name="B2"></p></form>";
  7. ?>

Zamień z tym co masz.
servs
teraz to jest masakra...
http://www.gipfel1.webd.pl/test/admin/cos1.php
strife
Cytat(servs @ 10.02.2007, 12:14:45 ) *

Jesteś pewien, że inne pliki działają bezproblemu? Spróbuj zawartość tego pliku zmienić na
  1. <?php
  2. ?>

I zobacz czy zadziała. Moim zdaniem wogóle dokument nie jest przetwarzany przez php, co można zobaczyć podglądając źródło. Wyślij maila do administratora, nic Cię to nie kosztuje winksmiley.jpg
Cienki1980
  1. <?php
  2. echo "<form method="POST" action="homes.php"> ";
  3. $dbh=mysql_connect ("***", "***", "***") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
  4. mysql_select_db ("***");
  5. $x=mysql_query("select text1 from home where id='34'");
  6. echo "<p><textarea rows="37" name="text1" cols="130">";
  7. echo $row['text1'];
  8.  
  9. echo "</textarea><input type="submit" value="Zapisz" name="B1"><input type="reset" value="Resetuj" name="B2"></p></form>";
  10. ?>

A teraz questionmark.gif U mnie w takiej postaci jest całkiem OK.
Ty najpierw otwierasz textarea, i całość kodu wyświetla się w textarea.
Najpierw zapytanie do bazy, wyciągniecie danych, potem wyświetl je w textarea.
servs
fakt... plik w ogóle nie jest rozpatrzany przez php... nie wiem czemu akurat ten plik... mam wiele innych plików php na tym servwerze w i w tym katalogu i one jakoś działają... a ten jakoś nie działa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.