Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] skrypt doawający strony do katalogów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Zastanawiam się nad napisaniem skryptu który automatycznie dodawał mi stronę do np. 100 katalogów. Wykorzystywał by na pewno cURL, ale czy bym musiał każdy katalog stron sprawdzać i dla niego tworzyć osobny kod który dodawał by moją stronę?

Pozdrawiam
Fifi209
Cytat(Lejto @ 22.03.2010, 23:30:58 ) *
Zastanawiam się nad napisaniem skryptu który automatycznie dodawał mi stronę do np. 100 katalogów. Wykorzystywał by na pewno cURL, ale czy bym musiał każdy katalog stron sprawdzać i dla niego tworzyć osobny kod który dodawał by moją stronę?

Pozdrawiam

Chyba nie, możesz sobie utworzyć tablicę do stron z katalogami gdzie chcesz dodawać, zrobić sobie tablicę czego Oni tam wymagają etc. potem multi_curl i jazda
Lejto
chce zrobić coś na zasadzie www.linkiseo.pl
Riklaunim
To się męcz. Przeanalizuj jak dodaje się w różnych skryptach, napisz dodawacze (CURL) i do dzieła.
Lejto
ok winksmiley.jpg
pomału pójdzie, to jest jedyny sposób tak?
Fifi209
Cytat(Lejto @ 23.03.2010, 00:13:04 ) *
ok winksmiley.jpg
pomału pójdzie, to jest jedyny sposób tak?

Osobnego kodu nie musisz. Myślałem nad rozwiązaniem w stylu:
  1. $cats = array(
  2. 'first' => array('url' => 'php.pl', 'post' => 'postString', 'returnTransfer' => true),
  3. 'second' => array('url' => 'cos.pl', 'post' => 'postString', 'userAgent' => 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6')
  4. );
Lejto
hmm, pomyślę nad tym
Fifi209
Cytat(Lejto @ 23.03.2010, 10:05:09 ) *
hmm, pomyślę nad tym

Oczywiście to bardzo uproszczona wersja, osobiście oparłbym to o XML. Dlaczego XML a nie w tablicy? Tutaj chodzi o elastyczność rozwiązania, ktoś kto się nie zna może łatwo edytować plik XML lub dodać nowy, z tablicą już gorzej bo przyjdzie zaraz na forum z parse errorami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.