![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zastanawiam się nad napisaniem skryptu który automatycznie dodawał mi stronę do np. 100 katalogów. Wykorzystywał by na pewno cURL, ale czy bym musiał każdy katalog stron sprawdzać i dla niego tworzyć osobny kod który dodawał by moją stronę?
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Zastanawiam się nad napisaniem skryptu który automatycznie dodawał mi stronę do np. 100 katalogów. Wykorzystywał by na pewno cURL, ale czy bym musiał każdy katalog stron sprawdzać i dla niego tworzyć osobny kod który dodawał by moją stronę? Pozdrawiam Chyba nie, możesz sobie utworzyć tablicę do stron z katalogami gdzie chcesz dodawać, zrobić sobie tablicę czego Oni tam wymagają etc. potem multi_curl i jazda -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
chce zrobić coś na zasadzie www.linkiseo.pl
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
To się męcz. Przeanalizuj jak dodaje się w różnych skryptach, napisz dodawacze (CURL) i do dzieła.
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
ok
pomału pójdzie, to jest jedyny sposób tak? -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
ok pomału pójdzie, to jest jedyny sposób tak? Osobnego kodu nie musisz. Myślałem nad rozwiązaniem w stylu:
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
|
|
|
|
hmm, pomyślę nad tym
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
hmm, pomyślę nad tym Oczywiście to bardzo uproszczona wersja, osobiście oparłbym to o XML. Dlaczego XML a nie w tablicy? Tutaj chodzi o elastyczność rozwiązania, ktoś kto się nie zna może łatwo edytować plik XML lub dodać nowy, z tablicą już gorzej bo przyjdzie zaraz na forum z parse errorami. Ten post edytował fifi209 23.03.2010, 10:30:46 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:16 |