Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: png oraz kolor na tle przezroczyste jak
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Caw
Jak zrobić coś takiego jak mam w tym LINKU

Dałem na background kolor czarny i za pomocą opacity: 0.7; zmieniłem jego przezroczystość w FF i w Operze. Nie wiem czemu nie zadziałało -moz-opacity: 0.1; jest ignorowane.

Problem jak wiadomo jest z IE w jaki sposób zrobić background-color:#000 żeby był przezroczyty?questionmark.gif czy musze do tego użyć specjalnei png?

Drugie pytanie jak zrobić żeby png działało jako background w IE bo pod ff i opere śmiga ładnie.

Trzecie pytanie dlaczego w divie z czarnym tłem przezroczytsym również napis zrobił mi się przezroczysty mimo że napis jest w oddzielnym <p> kiedy ja chcę tylko samo tło przenikajace ale napis ma byc wyraźny?

Czwarte pytanei dlaczego moja laska ma postrzępione brzegi mimo że zapisana jest w kolorze 24 botowym z przeplotem?

Aha używam IE6 nie wiem jak to działa pod 7.

Im więcej szukam na goglach tym głupszy jestem :| każdy pisze co innego.
mls
Cytat(Caw @ 29.06.2008, 15:32:09 ) *
Dałem na background kolor czarny i za pomocą opacity: 0.7; zmieniłem jego przezroczystość w FF i w Operze. Nie wiem czemu nie zadziałało -moz-opacity: 0.1; jest ignorowane.

A dlaczego miałoby nie zignorować, skoro obsługuje własność opacity? Dodaj !important do -moz-opacity to może zadziała...

Cytat
Problem jak wiadomo jest z IE w jaki sposób zrobić background-color:#000 żeby był przezroczyty?questionmark.gif czy musze do tego użyć specjalnei png?

filter: Alpha(opacity=50);

Cytat
Drugie pytanie jak zrobić żeby png działało jako background w IE bo pod ff i opere śmiga ładnie.

google: ie png fix

Cytat
Trzecie pytanie dlaczego w divie z czarnym tłem przezroczytsym również napis zrobił mi się przezroczysty mimo że napis jest w oddzielnym <p> kiedy ja chcę tylko samo tło przenikajace ale napis ma byc wyraźny?

Dlatego, że wartość przezroczystości jest dziedziczona przez wszystkie dzieci elementu. I nie może być większa niż wartość rodzica. Aby mieć nieprzezroczysty tekst na półprzezroczystym tle, nałóż dwie warstwy na tym samym poziomie.

Cytat
Czwarte pytanei dlaczego moja laska ma postrzępione brzegi mimo że zapisana jest w kolorze 24 botowym z przeplotem?
Aha używam IE6 nie wiem jak to działa pod 7.

To już problem Twój i Twojej laski winksmiley.jpg
Jeśli jednak chodzi o obrazek, nie widzę postrzępionych brzegów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.