![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić coś takiego jak mam w tym LINKU
Dałem na background kolor czarny i za pomocą opacity: 0.7; zmieniłem jego przezroczystość w FF i w Operze. Nie wiem czemu nie zadziałało -moz-opacity: 0.1; jest ignorowane. Problem jak wiadomo jest z IE w jaki sposób zrobić background-color:#000 żeby był przezroczyty? ![]() Drugie pytanie jak zrobić żeby png działało jako background w IE bo pod ff i opere śmiga ładnie. Trzecie pytanie dlaczego w divie z czarnym tłem przezroczytsym również napis zrobił mi się przezroczysty mimo że napis jest w oddzielnym <p> kiedy ja chcę tylko samo tło przenikajace ale napis ma byc wyraźny? Czwarte pytanei dlaczego moja laska ma postrzępione brzegi mimo że zapisana jest w kolorze 24 botowym z przeplotem? Aha używam IE6 nie wiem jak to działa pod 7. Im więcej szukam na goglach tym głupszy jestem :| każdy pisze co innego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem na background kolor czarny i za pomocą opacity: 0.7; zmieniłem jego przezroczystość w FF i w Operze. Nie wiem czemu nie zadziałało -moz-opacity: 0.1; jest ignorowane. A dlaczego miałoby nie zignorować, skoro obsługuje własność opacity? Dodaj !important do -moz-opacity to może zadziała... Cytat Problem jak wiadomo jest z IE w jaki sposób zrobić background-color:#000 żeby był przezroczyty? ![]() filter: Alpha(opacity=50); Cytat Drugie pytanie jak zrobić żeby png działało jako background w IE bo pod ff i opere śmiga ładnie. google: ie png fix Cytat Trzecie pytanie dlaczego w divie z czarnym tłem przezroczytsym również napis zrobił mi się przezroczysty mimo że napis jest w oddzielnym <p> kiedy ja chcę tylko samo tło przenikajace ale napis ma byc wyraźny? Dlatego, że wartość przezroczystości jest dziedziczona przez wszystkie dzieci elementu. I nie może być większa niż wartość rodzica. Aby mieć nieprzezroczysty tekst na półprzezroczystym tle, nałóż dwie warstwy na tym samym poziomie. Cytat Czwarte pytanei dlaczego moja laska ma postrzępione brzegi mimo że zapisana jest w kolorze 24 botowym z przeplotem? Aha używam IE6 nie wiem jak to działa pod 7. To już problem Twój i Twojej laski ![]() Jeśli jednak chodzi o obrazek, nie widzę postrzępionych brzegów. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:12 |