Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesyłanie danych z formularza pomiędzy dwiema stronami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
.luki
Mam sobie forma. Na początku wyświetla jedno pole w którym podaje się ścieżkę do pliku. Ma dwa przyciski - zapisz oraz dodaj więcej zdjęć.

Chcę coś takiego:

jeśli wciśnięty zapisz
---przetwórz pliki
w przeciwnym wypadku jeśli wciśnięty dodaj więcej zdjęć
---ZAPISZ już wgrane pliki
---przekaż zapisane pliki do następnej strony
---odczytaj zapisane pliki na nowej stronie (po naciśnięciu submit) oraz wypisz ich nazwy
(tak, żeby użytkownik wiedział jakie pliki już zostaly wrzucone)
---wyświetl 5 pól proszących o plik oraz przyciski zapisz i dodaj więcej zdjęć

i algorytm tak w kóło, niestety próbowałem i nie mogę tego wykminić

chodzi o to, żeby jeśli użykownik wciśnie dodaj więcej pól - uploadowało już wskazane pliki, wyświetlało je na następnej stronie (te już zauploadowane) + kilka pól do dodawania nowych plików - i znowu, jeśli zapisz to przetwarza te pliki, jeśli znowu chce dodać więcej - to łączy tablicę z już istniejącymi wyświetloną wyżej z tą, która teraz została zauploadowana, wyświetla wszystkie pliki + nowe pola forma na następnej stronie itd...

pomysły?

zedytowałem temat, może będzie łatwiej zrozumieć

chodzi mi o przekopiowanie tablicy $_FILES (name, temp_name, size i type) do $_SESSION['wartosc']

jak to zrobic?
Hazel
Nie do końca wiem, w którym miejscu masz problem. Jeśli chodzi o kopiowanie jednej tablicy do drugiej, to na przykład:
  1. <?php
  2. for ($i=0; $i<count($_FILES['name']); $i++)
  3. {
  4. $_SESSION['wartosc']['name'][] = $_FILES['name'];
  5. // itd...
  6. }
  7. ?>

Jeśli chodzi o rozpoznawanie, który przycisk został klikniety, to nadajesz submitom atrybut name i problem rozwiązany. Naprawdę nie wiem, z czym masz problem - może wrzuć trochę kodu który już napisałeś albo coś, bo wróżyć nie potrafię.
.luki
Potrafisz, wywróżyłeś. Właśnie mi chodziło o kopiowanie tych tablic. Dzięki wielkie. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.