![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie forma. Na początku wyświetla jedno pole w którym podaje się ścieżkę do pliku. Ma dwa przyciski - zapisz oraz dodaj więcej zdjęć.
Chcę coś takiego: jeśli wciśnięty zapisz ---przetwórz pliki w przeciwnym wypadku jeśli wciśnięty dodaj więcej zdjęć ---ZAPISZ już wgrane pliki ---przekaż zapisane pliki do następnej strony ---odczytaj zapisane pliki na nowej stronie (po naciśnięciu submit) oraz wypisz ich nazwy (tak, żeby użytkownik wiedział jakie pliki już zostaly wrzucone) ---wyświetl 5 pól proszących o plik oraz przyciski zapisz i dodaj więcej zdjęć i algorytm tak w kóło, niestety próbowałem i nie mogę tego wykminić chodzi o to, żeby jeśli użykownik wciśnie dodaj więcej pól - uploadowało już wskazane pliki, wyświetlało je na następnej stronie (te już zauploadowane) + kilka pól do dodawania nowych plików - i znowu, jeśli zapisz to przetwarza te pliki, jeśli znowu chce dodać więcej - to łączy tablicę z już istniejącymi wyświetloną wyżej z tą, która teraz została zauploadowana, wyświetla wszystkie pliki + nowe pola forma na następnej stronie itd... pomysły? zedytowałem temat, może będzie łatwiej zrozumieć chodzi mi o przekopiowanie tablicy $_FILES (name, temp_name, size i type) do $_SESSION['wartosc'] jak to zrobic? Ten post edytował .luki 19.01.2008, 15:32:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca wiem, w którym miejscu masz problem. Jeśli chodzi o kopiowanie jednej tablicy do drugiej, to na przykład:
Jeśli chodzi o rozpoznawanie, który przycisk został klikniety, to nadajesz submitom atrybut name i problem rozwiązany. Naprawdę nie wiem, z czym masz problem - może wrzuć trochę kodu który już napisałeś albo coś, bo wróżyć nie potrafię. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrafisz, wywróżyłeś. Właśnie mi chodziło o kopiowanie tych tablic. Dzięki wielkie.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:21 |