zamiast polskich liter od wczoraj są krzaczki , nie wiem dla czego , ale dobra w wordpresie kodowanie znaków mam na ISO-8859-2 a baze mam ustawiona na UTF-unicode w praktyce powino działać , ale nie działa postanowiłem dodać do pliku wp-db.php przy funkcji select db dodałem mysql_query('SET NAMES latin2');
a tu jak to wyblada
<?php function select($db) { $this->bail(" <h1>Can’t select database</h1> <p>We were able to connect to the database server (which means your username and password is okay) but not able to select the <code>$db</code> database.</p> <ul> <li>Are you sure it exists?</li> <li>On some systems the name of your database is prefixed with your username, so
it would be like username_wordpress. Could that be the problem?</li> </ul> <p>If you don't know how to setup a database you should <strong>contact your host</strong>. If all else fails you may find help at the <a href='http://wordpress.org/support/'>WordPress Support Forums</a>.</p>"); } } ?>
Czy ktoś ma jakieś inne rady , czy to ciagle zmianijace sie ustawienia servera czy jak?, z góry dziekuje za pomoc
-----------------
ps:Wiem wordpress nie jest idealny ale na napisanie sowjego cmsa/bloga nie stety nie mam czasu