Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak odpalić exe przez php ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
vowo
Sytuacja jest następująca:

Mam plik exe, który musze odpalić zdalnie z innego komputera, plik ma sie wykonać na serwerze z parametrami podanymi przez klienta, a następnie zwrócić wartość 0 lub 1 lub stringa że coś tam znalazł lub nie znalazł i wysłać to do klienta. Nie mówie tu o żadnych robakach czy czymś takim potrzebuje to na zaliczenie, a plik exe wyszukuje usługę DNS na serwerach o podanej nazwie URL.

Z góry dzięki za pomoc gówniażowi!
Ludvik
system, exec, passthru ... Ewentualnie, jak chcesz przechwycić wyjście to chyba output buffer (funkcje ob_...).
kwiateusz
no i co w związku z tym?
vowo
Widze, że poziom dedukcji na bardzo niskim poziomie.
Chodzi mi o to jak to zrobić! Ale jeden z kolegów widać zrozumiał mimo iż nie ma na tym forum tylu belek!
abc667
no przecież podane masz rozwiązanie, użyj funkcji które podał Ludvik
vowo
Ok użyłem funkcji system, jest ok podaje wyjscie na Weba do klienta, ale nie wiem jak podać mu parametr do execa wykonującego sie na serwerze, na razie parametr mam w kodzie na stałe w execu i jest ok, ale musze go wprowadzić do execa żeby wykonał sie dla tego konkretnego parametru, i nie wiem jak to zrobić gdzie podać coś żeby pobrał to exec, i jak pobiera exec? JAko parametr funkcji main? czy jako pierwszy napotkany cin>> czy jak bo ni moge tego zlokalizować w necie
dzięki!

Ok już zroboine! Wykorzystanie funkcji system() z prametrem a następnie przechwycenie jej w funkcji main jako drugiego parametru tablicy tj. tablica[1] zokończyło się powodzeniem. Dla tych którzy by cośtakiego kiedyś robili, powiem że funkcja system() jeżeli pracuje na serwerze php dodatkowo przesyła wszystkie dane generowane do urządzenia wyjściowgo na ekran przeglądarki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.