![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja jest następująca:
Mam plik exe, który musze odpalić zdalnie z innego komputera, plik ma sie wykonać na serwerze z parametrami podanymi przez klienta, a następnie zwrócić wartość 0 lub 1 lub stringa że coś tam znalazł lub nie znalazł i wysłać to do klienta. Nie mówie tu o żadnych robakach czy czymś takim potrzebuje to na zaliczenie, a plik exe wyszukuje usługę DNS na serwerach o podanej nazwie URL. Z góry dzięki za pomoc gówniażowi! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
system, exec, passthru ... Ewentualnie, jak chcesz przechwycić wyjście to chyba output buffer (funkcje ob_...).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
no i co w związku z tym?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze, że poziom dedukcji na bardzo niskim poziomie.
Chodzi mi o to jak to zrobić! Ale jeden z kolegów widać zrozumiał mimo iż nie ma na tym forum tylu belek! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no przecież podane masz rozwiązanie, użyj funkcji które podał Ludvik
|
|
|
![]()
|
|
Ok użyłem funkcji system, jest ok podaje wyjscie na Weba do klienta, ale nie wiem jak podać mu parametr do execa wykonującego sie na serwerze, na razie parametr mam w kodzie na stałe w execu i jest ok, ale musze go wprowadzić do execa żeby wykonał sie dla tego konkretnego parametru, i nie wiem jak to zrobić gdzie podać coś żeby pobrał to exec, i jak pobiera exec? JAko parametr funkcji main? czy jako pierwszy napotkany cin>> czy jak bo ni moge tego zlokalizować w necie
dzięki! Ok już zroboine! Wykorzystanie funkcji system() z prametrem a następnie przechwycenie jej w funkcji main jako drugiego parametru tablicy tj. tablica[1] zokończyło się powodzeniem. Dla tych którzy by cośtakiego kiedyś robili, powiem że funkcja system() jeżeli pracuje na serwerze php dodatkowo przesyła wszystkie dane generowane do urządzenia wyjściowgo na ekran przeglądarki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:33 |