Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja MAIL - jak odpalic na localhoscie?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kendy77
Witam

Co trzeba zrobic na localhoscie (mam Xitami) aby w pelni dzialala funkcja MAIL?
Do staje komunikat:

Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in d:serwermail.php on line 8

Z gory dzieki za pomoc smile.gif
Luke
Witam,

Ale to już było ...

Poszukaj na forum ...
Paul
Cytat
Witam

Co trzeba zrobic na localhoscie (mam Xitami) aby w pelni dzialala funkcja MAIL?
Do staje komunikat:

Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in d:serwermail.php on line 8

Z gory dzieki za pomoc smile.gif

ehhhh... Musisz zainstalowac serwer mailowy... sciagnij se z : http://www.argosoft.com/
Seth
Tematy offtopicowe zostaly usuniete.
Grzesiek
Musisz sobie skonfigurować ustawienia smtp w pliku konfiguracyjnym php
tomkoz
przepraszam za lamerskie pytanie ale nie znalazlem rzeczowej odpowiedzi na forum (a juz nie mam czasu siedziec i kombinowac)

mam zainstalowany serwer (pocztowy tez skonfigurowany na smtp=localhost) korzystam z funkcji mail() ,

nie mam podlaczenia do sieci
jak odczytac wiadomosci withstupidsmiley.gif ?
scanner
Może jakimś klientem pocztowym?
To tak na logikę. Skoro masz własny serwer poczty, to się z nim połącz np. outlookiem czy czego tam używasz do poczty.
tomkoz
jak napisalem nie mam podlaczenia do sieci na tym kompie...
ze programem pocztowym to sie domyslilem (uzywam Outlooka), tylko ze przy probie wyslania/odebrania poczty probuje sie laczyc (i jak tu ustawic localhost)
scanner
Może "pracuj w trybie offline"?
Jakim klientem próbujesz pocztę czytać?
Czego używasz jako serwera poczty?
tomkoz
Uzywam Outlooka, a serwery to krasnal, (lub xitami jak byl potrzebny) i pocztowy ArGoSoft Mail.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.