![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Co trzeba zrobic na localhoscie (mam Xitami) aby w pelni dzialala funkcja MAIL? Do staje komunikat: Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in d:serwermail.php on line 8 Z gory dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ale to już było ... Poszukaj na forum ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam
Co trzeba zrobic na localhoscie (mam Xitami) aby w pelni dzialala funkcja MAIL? Do staje komunikat: Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in d:serwermail.php on line 8 Z gory dzieki za pomoc ![]() ehhhh... Musisz zainstalowac serwer mailowy... sciagnij se z : http://www.argosoft.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tematy offtopicowe zostaly usuniete.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz sobie skonfigurować ustawienia smtp w pliku konfiguracyjnym php
-------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
Mój blog łebmasterski (po angielsku) Web Development Blog. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam za lamerskie pytanie ale nie znalazlem rzeczowej odpowiedzi na forum (a juz nie mam czasu siedziec i kombinowac)
mam zainstalowany serwer (pocztowy tez skonfigurowany na smtp=localhost) korzystam z funkcji mail() , nie mam podlaczenia do sieci jak odczytac wiadomosci ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Może jakimś klientem pocztowym?
To tak na logikę. Skoro masz własny serwer poczty, to się z nim połącz np. outlookiem czy czego tam używasz do poczty. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak napisalem nie mam podlaczenia do sieci na tym kompie...
ze programem pocztowym to sie domyslilem (uzywam Outlooka), tylko ze przy probie wyslania/odebrania poczty probuje sie laczyc (i jak tu ustawic localhost) Ten post edytował tomkoz 6.07.2004, 08:29:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Może "pracuj w trybie offline"?
Jakim klientem próbujesz pocztę czytać? Czego używasz jako serwera poczty? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Uzywam Outlooka, a serwery to krasnal, (lub xitami jak byl potrzebny) i pocztowy ArGoSoft Mail.
Ten post edytował tomkoz 6.07.2004, 09:00:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:20 |