Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt po wysłaniu na serwerz przestaje działać [PHP] [MySQL]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Cypherq
Oto fragment skryptu:

1. <?php
  2. $zapytaniestadion = "SELECT pstadion FROM stadion WHERE id_ekipa LIKE $home";
  3. $rezultatstadion = mysql_query($zapytaniestadion);
  4. $pojemnosc = mysql_fetch_row($rezultatstadion);
  5. ?>

Kolejno linia 14, 15 i 16.

Oto błąd:
Cytat
result resource in /home/neo/public_html/sm/engine/licz.php on line 16 ent is not a valid MySQL result

Cały skrypt śmiga na localhoscie aż miło, podczas gdy po wysłaniu na serwer wszędzie, gdzie tylko napotka mysql_fetch_arra() podaje błąd o niepoprawnym argumencie. Co może być winą takiego zachowania? Czy niektóre ustawienia mogą wpływać na odczytywanie argumentów?
pbnan
Powód może być taki: zapytanie nic nie zwraca (czyli masz pusty wynik, czyli nie masz danych w bazie, które to zapytanie może wyciągnąć).
Cypherq
Nie, nie. Ja eksportowałem bazę danych z serwera do localhosta i na niej testowałem skrypt. Czyli napewno na serwerze jest coś w bazie.
pbnan
  1. <?php
  2. $zapytaniestadion = 'SELECT pstadion FROM stadion WHERE id_ekipa LIKE '.$home;
  3. $rezultatstadion = mysql_query($zapytaniestadion);
  4. echo mysql_num_rows($rezultatstadion); //swoja droga - okropna nazwa dla zmiennej biggrin.gif
  5. $pojemnosc = @mysql_fetch_row($rezultatstadion);
  6. ?>

Jeśli wyświetli 0, to moja hipoteza się sprawdza tongue.gif
//ech, kocham jak mi FF modyfikuje ten kod przy edycji... :/
Cypherq
Odpowiedź znaleziona, aczkolwiek dziękuje za pomoc. Problem tkwił w tym, że MyAdmin przy eksportowaniu bazy danych, zamienił wszystkie duże litery w nazwach tabel, na małe. Toć i błąd wywalało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.