Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Php wraz z flash
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ozzi
witam kochani potrzebuje przepis jak zrobić moduł w php który umożliwiał by uzytkowniką strony dodanie grafiki we flash, właściwie moduł taki istnieje już jednak problem pojawia sie przy wyświetleniu flasha gdyż pojawia sie plik flash w pełnym rozmiarze ( na cały ekran) jak zrobic aby po wyświetleniu jakiegoś pliku swf który dodał user pojawił się on w rozmiarze własciwym a nie na cała strone , tak myślałem może by sie dało napisac coś aby po kliknieciu w guzik wyświetl plik pojawił sie tem flash w flash playerze naszego kompa tylko nie mam pojacia jak takie połaczenie napisac sad.gif jeśli nie jasno pisze a ktoś jest w stanie pomóż to gg 3783111 wszystko wyjasnie i pokaże. dzieki z góry
devnul
a ja mam propozycje - przeczytaj swojego posta od początku do końca i zastanów się czy ktoś kto to czyta ma jakiekolwiek szanse na zrozumienie tego co napisałeś. przemyślisz - napisz znowu.

pozdrawiam
pbnan
Cytat
jak zrobic aby po wyświetleniu jakiegoś pliku swf który dodał user pojawił się on w rozmiarze własciwym a nie na cała strone

Można z tym zrobić coś takiego:
  1. <div style="width: 50%; height: 50%; overflow: auto;">
  2. <!-- TUTAJ DAJESZ TEN FILMIK, JAKKOLWIEK SIĘ GO WYŚWIETLA -->
  3. </div>

No i rada devnula jest oczywista, prosta i działająca (chyba). A z pewnością odpowiednia smile.gif
devnul
@pbnan: jeśli koledze chodzi o coś takiego to od tego są paramery width i height dla elementu object, co nie zmienia faktu że post jest strasznie pogmatwany i brak w nim szzczegółowego opisu problemu
siemakuba
Po pierwsze, getimagesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual pomoże ci poznać wymiary pliku swf.
Po drugie, nie pokazuj go przypadkiem jako sam *.swf, bo w większości przypadków zajmie całe okno. Osadź w htmlu tak, jak standardowo robi się to z plikami *.swf i dopieru pokazuj czy to na stronie czy w jakimś pop-upie.

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.