Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z fetch_row
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
.radex
mam problem! Może jest to śmiesznie prosta literówka, ale ja się głowię i niczego nie zauważyłem.

1. <?php
  2. include('theme/index.php');
  3.  
  4. function menu(){ echo 'Menu'; }
  5. function cname(){ echo 'Strona glówna'; }
  6. function ctext(){ 
  7.  
  8. include('config.php');
  9.  
  10. $zapytanie = "SELECT * FROM `rsitecms_news`";
  11.  
  12. $idzapytania = mysql_query($zapytanie);
  13.  
  14. echo '<table>';
  15.  
  16. while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) {
  17.  
  18.  echo '<tr><td>'. $wiersz['id'] .'</td><td>'. $wiersz['content'] .'</td><td>'. $wiersz['author'] .'</td><td>'. $wiersz['topic'] .'</td></tr>';
  19.  
  20. }
  21.  
  22. echo '</table>';
  23.  
  24. }
  25. ?>

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ************* on line 16.

Linia 16 to jest:
  1. <?php
  2. while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) {
  3. ?>

jednak ja ani tu ani w pobliżu niczego nie widzę. A sam plik config.php (połączenie z bazą) nie zwraca błędów
SongoQ
Wiele razy na forum sie powtarzalo, wystarczy poszukac mozna powiedziec ze temat ten wystepuje co kilka dni wiec troche nie na miejscu bylo by odpowiadanie koleny raz na to samo.
.radex
widzialem te najczestsze problemy ale nic nie pomoglo. przejrzalem inne moje dzialajace pliki i zauwazylem ze zamiast mysql_fetch_array ja wzialem fetch_row ale nadal nie dziala. a mysql_error nie zwraca mi zadnych innych bledow
SongoQ
Ile zwraca Ci rekordow?
.radex
nic mi nie zwraca, ale już znalazłem problem. tak jak mówiłem - literówka. zamiast stworzyć tabelę rsite_newsy to stworzylem riste_newsy. mozna temat zamknac:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.