Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: informacja o rozpoczęciu i zakończeniu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dex1987
Witam,

czy jest taka możliwość że np zaczynam wykonywać jakąś długą operacje (np. na bazie danych) i odpalając skrypt pisze mi "Prosze czekać trwa ... (coś tam) ... " a gdy skrypt się wykona wyświetla inny komunikat.

Pozdrawiam, dex.
dtb
zły dział. takie rzeczy sie robi po stronie przeglądarki.
pocztaj se o blokach div, właściwości hidden i onload
GandalfTheWhite
sprawdź funkcje connection_timeout,
polecam przeczytanie o Obsługa połączeń
Dex1987
Cytat(dtb)
zły dział. takie rzeczy sie robi po stronie przeglądarki.
pocztaj se o blokach div, właściwości hidden i onload

Nie chodzi mi o to żeby to odbywalo sie po stronie przeglądarki. Powiedzmy że mam taki skrypt:

1. <?php
  2.  
  3. echo "Prosze czekać trwa operacja ..."; // Ten tekst będzie widniał dopuki operacja ponieżej się nie wykona.
  4.  
  5. // Tu jakaś operacja np. Kopiowanie dużej ilości plików.
  6.  
  7. echo "OK. Operacja zakończona."; // i chodzi o to gdy wyświetlany jest tekst o trwaniu operacji to tego tekstu nie 
    widać, a jak operacja zostanie zakończona to ten tekst zostaje wyświetlany a znik
    a pierwszy.
  8.  
  9. ?>

Co do posta @GandalfTheWhite nie bardzo pasuje to do mojego problemu, ale dzięki przyda mi się to do innego skryptu.

Pozdrawiam, dex.
Sabistik
W php czegos takiego nie zrobisz...
Mozesz co najwyzej dodac flush()" title="Zobacz w manualu php" target="_manual pod pierwszym echo co da pewna orientacje o wykonywanym procesie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.