Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja PASSWORD()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
artur81
Witam!
Temat zapewne mylny, ale jak zrobić operację odwrotną do password? Tzn wyświetlić w formie niezaszyfrowanej , zaszyfrowane hasło?
Kinool
poczytaj o hasah smile.gif to nie szyfrowanie a hashowanie, czyli proces jednostronny i nieodwracalny, nie ma funkcji "odwrotnej" jesli chesz usyakacz haslo musisz skorzystac z funkcji kodujacych i potem dekodujacych, a jesli zdobyles czyjes zahashowane haslo t6o niewiele z tym zrobisz smile.gif no chyba ze majac jakas ferme PC mozna pobawic sie w dopasowanie smile.gif jak tak to powodzenie
artur81
nie chodzi o to, że coś zdobyłem tylko mam taki formularz umożliwiający dodawanie uzytkowników i ich edycję (login, hasło i jedno pole logiczne) i chciałem mieć możliwość edytowania hasła. A może dysponuje ktoś taką funkcją i mógłby zapodać kodzik questionmark.gif tongue.gif
Dravo
Edycja nie jest możliwa ( patrz post wyżej ).
Jednak można nadpisać hasło w bazie danych. A to już nie problem ( w razie problemów kłania się manual smile.gif ).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.