Zrobiłem sobie stronę do prezentowania danych oraz ich dodawania. Wszystko fajnie śmiga, ale chciałbym dane z tej strony prezentować na forum. Dostępne jest tam tylko podstawowe bb-code, więc wpadłem na pomysł aby dane z bazy danych wyświetlały się na obrazku.
Poczytałem trochę i skleiłem taki kod:
<?php require("connection.php"); connection(); $im = imagecreatefromgif('images/test.gif'); $white = imagecolorallocatealpha($im, 103, 207, 41, 1); $log=$db->zap($sql); imagestring($im, 5, 70, 31, $row['id_ataku'], $white); imagegif( $im); imagedestroy($im); ?>
Jest to całość, jakoś "mało" tego mi wyszło i obawiam się, że może czegoś brakować, biblioteki?
Proszę o rady i uwagi

Dane gd:
{ ["GD Version"]=> string(27) "bundled (2.0.34 compatible)" ["FreeType Support"]=> bool(true) ["FreeType Linkage"]=> string(13) "with freetype" ["T1Lib Support"]=> bool(false) ["GIF Read Support"]=> bool(true) ["GIF Create Support"]=> bool(true) ["JPG Support"]=> bool(true) ["PNG Support"]=> bool(true) ["WBMP Support"]=> bool(true) ["XPM Support"]=> bool(false) ["XBM Support"]=> bool(true) ["JIS-mapped Japanese Font Support"]=> bool(false) }
Jak widać konfiguracja serwera pozwala na użycie takich funkcji. Nie wiem co jest nie tak.