Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html, js]"IE restricted this page from running script" - jak sie pozbyc?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
misty
Hej,
robie prosta strone w: html, css, javaScript, jQuery. Wszystko jest ok, poza tym ze jak otwieram strone pod IE to wyskakuje mi:

"To help protect your security, Internet Explorer has restricted this page from running scripts or ActiveX controlos that could access your computer. Click here for options".

Oczywiscie jak klikne na 'options' i dam na 'allow blocked content' to jest ok. Ale chodzi o to, ze ta strona nie bedzie dla ludzi bieglych w obsludze komputera i po prostu nie moze byc czegos takiego.
Pytanie moje do Was jest nastepujace:
1. Co mi to wywoluje? czysty js? czy moze jQuery?
2. No i jak sie tego pozbyc..

bede wdzieczna za wszystkie wskazowki!

pzdr,
misty
batman
Dzieje sie tak dlatego, ponieważ uruchamiasz stronę z dysku. Strona uruchamiana z sieci (nawet lokalnej - localhost), nie generuje takiego ostrzeżenia.
Jeśli chcesz to wyłączyć, musisz zmienić opcję w: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane. Zaznaczasz "Zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze".
misty
faktycznie, masz racje.

dzieki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.