![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
robie prosta strone w: html, css, javaScript, jQuery. Wszystko jest ok, poza tym ze jak otwieram strone pod IE to wyskakuje mi: "To help protect your security, Internet Explorer has restricted this page from running scripts or ActiveX controlos that could access your computer. Click here for options". Oczywiscie jak klikne na 'options' i dam na 'allow blocked content' to jest ok. Ale chodzi o to, ze ta strona nie bedzie dla ludzi bieglych w obsludze komputera i po prostu nie moze byc czegos takiego. Pytanie moje do Was jest nastepujace: 1. Co mi to wywoluje? czysty js? czy moze jQuery? 2. No i jak sie tego pozbyc.. bede wdzieczna za wszystkie wskazowki! pzdr, misty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dzieje sie tak dlatego, ponieważ uruchamiasz stronę z dysku. Strona uruchamiana z sieci (nawet lokalnej - localhost), nie generuje takiego ostrzeżenia.
Jeśli chcesz to wyłączyć, musisz zmienić opcję w: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane. Zaznaczasz "Zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze". -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie, masz racje.
dzieki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:24 |