Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie e-maila przy rejestracji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
weogrim
Witam.

Chciałbym stworzyć na swojej stronie coś takiego, że użytkownik przy rejestracji może zaznaczyć "Chcę otrzymać darmowy adres e-mail z moją nazwą użytkownika w domenie domena.pl" i wtedy tworzony jest e-mail w domenie. Tylko mam problem z zabraniem się za to biggrin.gif. Nie ma pojęcia jakie wymagania musi spełnić hosting i czy w ogóle jest to możliwe, ew. jak skonfigurować serwer dedykowany pod taką opcje.
modern-web
Samo w sobie jest to możliwe...
Na pewno musiałbyś skorzystać z bibliotek IMAP (ftp://ftp.cac.washington.edu/imap/) bo jak się domyślam będzie to usadowione na systemie operacyjnym Linux.
Kolejnym niezbędnym elementem będzie baza danych, która przechowywać będzie szczegóły konta.
No i odpowiedni formularz rejestracji.

Nie wiem co już masz... Na czym opiera się np. przeglądanie poczty (bo wnioskuję, że to już masz).

Pozdrawiam!
weogrim
Właśnie nie mam nic w tym kierunku zrobionego. Mam zwykłego CMS'a i pomysł, żeby stworzyć coś takiego i właśnie się zastanawiam jak to zrobić i z czego skorzystać.
modern-web
Poczytaj o wykorzystaniu IMAP w PHP.
Niestety ja także nie mam zielonego pojęcia jak mógłbyś się za to zabrać ;/ a co za tym idzie... nie bardzo mogę pomóc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.