![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym stworzyć na swojej stronie coś takiego, że użytkownik przy rejestracji może zaznaczyć "Chcę otrzymać darmowy adres e-mail z moją nazwą użytkownika w domenie domena.pl" i wtedy tworzony jest e-mail w domenie. Tylko mam problem z zabraniem się za to ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo w sobie jest to możliwe...
Na pewno musiałbyś skorzystać z bibliotek IMAP (ftp://ftp.cac.washington.edu/imap/) bo jak się domyślam będzie to usadowione na systemie operacyjnym Linux. Kolejnym niezbędnym elementem będzie baza danych, która przechowywać będzie szczegóły konta. No i odpowiedni formularz rejestracji. Nie wiem co już masz... Na czym opiera się np. przeglądanie poczty (bo wnioskuję, że to już masz). Pozdrawiam! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie mam nic w tym kierunku zrobionego. Mam zwykłego CMS'a i pomysł, żeby stworzyć coś takiego i właśnie się zastanawiam jak to zrobić i z czego skorzystać.
Ten post edytował weogrim 28.11.2010, 22:26:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o wykorzystaniu IMAP w PHP.
Niestety ja także nie mam zielonego pojęcia jak mógłbyś się za to zabrać ;/ a co za tym idzie... nie bardzo mogę pomóc. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:13 |