Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] Problem z czyszczeniem formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
agentmullder
Witam. Mam taki problem, otoz mam stworzony przycisk do czyszczenia wszystkich pol formularza. Przycisk czyszczenia dziala pod firefoxem, ale jak uruchomie strone pod IE wowczas strona zostaje przekierowana do katalogu, w ktorej dana strona sie znajduje, przez co wyskakuje mi, ze nie ma takiego adresu. Zalozmy:
www.jakasdomena.pl/strona/test.php, po wcisnieciu przycisku czyszzcenia tylko pod IE strona zostaje przekierowana na adres: www.jakasdomena.pl/strona/ (i wyswietla komunikat o braku strony). Oto kod buttona:

1. <input type="button" value="Wyczyść" class="clean" onclick="window.location='<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>' "/>

Czy cos jest tutaj zle?
agentmullder
Cytat(wookieb @ 28.07.2010, 12:24:18 ) *

Ale ja nie chce tworzyc nowego tylko odnalesc blad w obecnym.
!*!
Kod
type="reset"

I szczerze mówiąc to nie napisałeś o co dokładnie Ci chodzi.
wookieb
No więc linkiem pokazałem Ci, że brak elementarnej wiedzy powinien być poprawiony. Jeżeli jest specjalny button do usuwania zawartości formularza to po kiego grzyba tworzyć coś innego robiącego identyczne zadania w dziwny (jak twój) sposób.
agentmullder
Czyli rozumiem, ze:

1. <input type="reset" value="Wyczyść">
,

ma wystarczyc? Bo jesli tak to wogule nie dziala. Strona wogule nie reaguje.
wookieb
No i nie ma reagować, bo ma zostać wyczyszczony formularz. Czyli (podpowiedź" masz umieścić ten button w formularzu.
!*!
agentmullder - ale co Ty chcesz w ogóle uzyskać? Napisz to jeszcze raz na spokojnie i DOKŁADNIE. Ciężko coś zrozumieć z paplaniny myśli.
agentmullder
@!*!
Juz chyba sobie poradzilem.

@wookieb
To przeciez umieszczalem w formularzu. Sprawa miala sie tak, ze po wypelnieniu pol formularza danymi z klawiatury i wcisnieciu tego przycisku czyscily sie pola. W moim formularzu jednak, jest pewna funkcja, dzieki ktorej pola tego formularzu sa wypelniane danymi z bazy. I wtedy to czyscczenie nie dzialalo. Teraz zrobilem funkcje, ze po nacisnieciu przycisku fukcja zeruje kazde pole, cos w stylu $imie=''; . I teraz czysci mi nawet jesli dane sa zaimportowane z bazy czy wpisane z klawiatury.
wookieb
No więc widzisz. Trzeba było tak odrazu. Zapisz sobie te dane w JS i przy resecie dopisz znowu do wybranych pól.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.