Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Jak uzyskac taki efekt?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
emanes
Jestem tu nowy i nie wiem czy to dobry dział ale jak coś to przenieście z góry przepraszam.
Mam pytanie jak uzyskać taki efekt jak na tym szablonie

chodzi mi o ten jakby murek w koło i inne ozdobne rzeczy questionmark.gif Sa to gotowe elementy,czy wszystko to pixel arty ??Jak ktoś zna poradnik jak takie rzeczy uzyskać to proszę aby podał link, sam nic nie znalazłem.
Kshyhoo
Murek w koło to tło strony. Gotowych elementów pewnie nie znajdziesz za friko.

PS. Trochę nie kumam, skąd to pytanie, skoro strona na lokalu stoi ;p
emanes
ale nie umnie i pozatym szblon fajny ale ja wole zrobić własny a bardzo podobaja mi sie takie wykończenia
Jamjestseba
No to poszukaj w plikach taką grafikę.
emanes
nie ma w plikach szablonu graficzngo z gimpa albo ps tylko już pocieta grafika
Jamjestseba
Właśnie ta pocięta grafika to to jest to tylko ona jest posklejana kodem.
tehaha
Cytat(emanes @ 16.05.2010, 20:27:45 ) *
Sa to gotowe elementy,czy wszystko to pixel arty questionmark.gif

To są raczej foto-manipulacje i jest to już wyższa szkoła photoshopa, jeśli nie masz doświadczenia z tworzeniem grafiki to wątpię żebyś sam stworzył coś porównywalnego. W foto manipulacji chodzi o to, że z całej masy różnych zdjęć tworzysz jednolitą grafikę te murki itd można zrobić z jakiś zdjęć części ramek od obrazów itp, ale to już dużo trzeba wprawy w tym mieć.
Tu masz przykład tutoriala z foto manipulacją http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-ef...o-manipulation/

A i nie licz na to, że znajdziesz takie gotowce:)

emanes
Już wiem troche więcej dzieki ,a te ozdobne obszycia w koło menu i miejsca na tekst to jak sie robi questionmark.gif pixel art a potem kopiujemy??
tehaha
pixel arty to wątpię bo tak kiedyś się robiło, a dzisiaj dzięki photoshop można znacznie przyspieszyć i ułatwić tworzenie takich efektów, w każdym razie tak: tworzysz sobie pasek który potem powielasz na osi y lub x i wtedy masz taki rozciągliwy box z murkiem
Kshyhoo
Masz tutorial. To się nakłada grafikę w warstwie na kolejną warstwę. Dzięki temu można manipulować miejscem rozmieszczenia grafik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.