![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem tu nowy i nie wiem czy to dobry dział ale jak coś to przenieście z góry przepraszam.
Mam pytanie jak uzyskać taki efekt jak na tym szablonie (IMG:http://ifotos.pl/img/rsewwq.JPG) chodzi mi o ten jakby murek w koło i inne ozdobne rzeczy (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Sa to gotowe elementy,czy wszystko to pixel arty ??Jak ktoś zna poradnik jak takie rzeczy uzyskać to proszę aby podał link, sam nic nie znalazłem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Murek w koło to tło strony. Gotowych elementów pewnie nie znajdziesz za friko.
PS. Trochę nie kumam, skąd to pytanie, skoro strona na lokalu stoi ;p Ten post edytował Kshyhoo 16.05.2010, 19:54:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie umnie i pozatym szblon fajny ale ja wole zrobić własny a bardzo podobaja mi sie takie wykończenia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to poszukaj w plikach taką grafikę.
|
|
|
![]()
|
|
nie ma w plikach szablonu graficzngo z gimpa albo ps tylko już pocieta grafika
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie ta pocięta grafika to to jest to tylko ona jest posklejana kodem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sa to gotowe elementy,czy wszystko to pixel arty (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) To są raczej foto-manipulacje i jest to już wyższa szkoła photoshopa, jeśli nie masz doświadczenia z tworzeniem grafiki to wątpię żebyś sam stworzył coś porównywalnego. W foto manipulacji chodzi o to, że z całej masy różnych zdjęć tworzysz jednolitą grafikę te murki itd można zrobić z jakiś zdjęć części ramek od obrazów itp, ale to już dużo trzeba wprawy w tym mieć. Tu masz przykład tutoriala z foto manipulacją http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-ef...o-manipulation/ A i nie licz na to, że znajdziesz takie gotowce:) |
|
|
![]()
|
|
Już wiem troche więcej dzieki ,a te ozdobne obszycia w koło menu i miejsca na tekst to jak sie robi (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) pixel art a potem kopiujemy??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pixel arty to wątpię bo tak kiedyś się robiło, a dzisiaj dzięki photoshop można znacznie przyspieszyć i ułatwić tworzenie takich efektów, w każdym razie tak: tworzysz sobie pasek który potem powielasz na osi y lub x i wtedy masz taki rozciągliwy box z murkiem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Masz tutorial. To się nakłada grafikę w warstwie na kolejną warstwę. Dzięki temu można manipulować miejscem rozmieszczenia grafik.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:24 |