Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Numer Danego Rekordu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matimor
Witajcie
Pytam po raz drugi bo nigdzie tego nie mogę znaleźć i zrobić. Jak pobrać numer danego rekordu z tabeli po ID? Próbowałem walczyć z tym kodem z nospor ale to jeden wielki szajs raz, że nie działa dwa zbyt obciąża serwer. Proszę nie podsuwać mi rozwiązania pętli bo to jeszcze bardziej mi obciąży serwer niż to zapytanie. Mam tabele użytkownik i chcę aby posortowało ich według pola `deck` malejąco i podało mi numer danego rekordu jaki dam w warunku WHERE `name`. Z góry dzięki za pomoc.
dziamber
  1. SELECT * FROM uzytkownik WHERE name = "cos" ORDER BY deck DESC

A pózniej to już chyba umiesz z tego id sobie pobrać, to z resztą zależy od twojego kodu i funkcji która obsługuje bazę. Wybacz jeżeli zle zrozumiałem twój problem
Matimor
Ojj źle mnie odebrałeś winksmiley.jpg Używam modułu MySQLi jak by co, chodzi tu o to, że mam funkcje wyszukiwania użytkownika w rankingu statystyk i chcę aby pokazało jakie miejsce zajmuje w rankingu.
dziamber
Tylko bez pętli nie wyświetlisz wszystkich użytkowników wraz z numerem ich rankingu. Możesz co jedynie wyświetlić jedną wybraną pozycję.
blooregard
Cytat
Nie pchać mi tu tego g**na z nospor

Chyba coś mi umknęło.
Proszę o PW do dowolnego moderatora z wyjaśnieniem, co to ma być.

Do tego czasu zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.