Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Krasnal
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sunnily
Witam,
raczkuję, jesli chodzi o php, więc proszę mi powiedzieć, czy używając Krasnala na komputerze bez internetu mogę normalnie otwierać pliki php? I czy też otwieram je w przeglądarce przez localhost?
Bo chciałabym przenieść pracę z pracowni w szkole do domu, a nie bardzo wiem jak się za to zabrać winksmiley.jpg
Mephistofeles
Tak. Ale czemu Krasnal? To staaaara paczka, lepiej zainstalować coś nowszego jak choćby WebServ (chociaż do nowych to on też nie należy), albo jakiś XAMPP
sunnily
Dlatego, że używam go w szkole, i musze po prostu dokończyć kilka plików. Moje możliwości nie są ogromne i nie będą bo już kończę naukę, ale na potrzeby domowe krasnal mi wistarczy smile.gif
nekomata
Sam używałem kiedyś krasnala a potem webserva,teraz używam xamppa dlaczego?Bo jest po pierwsze dużo dużo prostszy w obsłudze.Po drugie krasnal wywala sie na rożnych kompach z wielu powodów które nie są mi znane.Mialem 3 kompy tylko na jednym dzialal krasnal.Dodatkowo robił niezły syf w systemie.Xampp jest prostszy w obsłudze i tak naprawde nie potrzebujesz wielu narzędzi i dostępu do opcji które są zawarte w krasnalu.Wybierz Xampp.(Dodatkowo xampp działa tez pod unixami tongue.gif).
lobopol
Ja od siebie polecę wampa, używałem xampa, ale wamp jest raczej wygodniejszy. Choć raczej większej różnicy nie zauważysz.
sunnily
Już wszystko działa, użyłam krasnala. Wywaliło mi trochę błędów z IP itp, ale ostatecznie po pozamykaniu wszystkich okienek z błędami działa tak, jak tego potrzebowałam smile.gif Temat można zamknąć, dzięki za pomoc!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.