![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-sunnily- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
raczkuję, jesli chodzi o php, więc proszę mi powiedzieć, czy używając Krasnala na komputerze bez internetu mogę normalnie otwierać pliki php? I czy też otwieram je w przeglądarce przez localhost? Bo chciałabym przenieść pracę z pracowni w szkole do domu, a nie bardzo wiem jak się za to zabrać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Ale czemu Krasnal? To staaaara paczka, lepiej zainstalować coś nowszego jak choćby WebServ (chociaż do nowych to on też nie należy), albo jakiś XAMPP
|
|
|
-sunnily- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dlatego, że używam go w szkole, i musze po prostu dokończyć kilka plików. Moje możliwości nie są ogromne i nie będą bo już kończę naukę, ale na potrzeby domowe krasnal mi wistarczy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam używałem kiedyś krasnala a potem webserva,teraz używam xamppa dlaczego?Bo jest po pierwsze dużo dużo prostszy w obsłudze.Po drugie krasnal wywala sie na rożnych kompach z wielu powodów które nie są mi znane.Mialem 3 kompy tylko na jednym dzialal krasnal.Dodatkowo robił niezły syf w systemie.Xampp jest prostszy w obsłudze i tak naprawde nie potrzebujesz wielu narzędzi i dostępu do opcji które są zawarte w krasnalu.Wybierz Xampp.(Dodatkowo xampp działa tez pod unixami
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja od siebie polecę wampa, używałem xampa, ale wamp jest raczej wygodniejszy. Choć raczej większej różnicy nie zauważysz.
-------------------- |
|
|
-sunnily- |
![]()
|
Goście ![]() |
Już wszystko działa, użyłam krasnala. Wywaliło mi trochę błędów z IP itp, ale ostatecznie po pozamykaniu wszystkich okienek z błędami działa tak, jak tego potrzebowałam
![]()
Powód edycji: [thek]: Nigdy nie zrozumiem kobiet. Utrudniają sobie rzeczy proste do poziomu trudnych, a trudne do nierozwiązywalnych :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:43 |