Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sphinx
Na początek serdecznie witam wszystkich.
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś spartolę albo się nie zachowam odpowiednio. Dziękuje

Zrobiłem sobie taki prosty formularz który wysyła dane na mail wpisany w ple formularza.
Potrzebuje jednak zrobić coś takiego abym mógł wpisać w pole np. 20 maili i po kliknięciu wyślij by mi to porozsyłał do tych ludzi.

Oczywiście może być inne rozwiązanie czyli takie że maile mogą być na stałe już wpisane w pliku php obsługującym ten formularz. (może tablice??)

Serdecznie dziękuję za podpowiedzi i rady na ten temat.
winksmiley.jpg
mike
Możesz wpisać w pole z adresami: adresy oddzielone średnikami.
A potem dzięki explode() wyłuskać wszystkie i w pętli lub polu bcc wiadomości wysłaś do wszystkich.
Z pliku też łatwo, obierz jakiś format, na przykład adres w jednej linii i dzieki file() dostaniesz wszystkie.

Jak już napisałem, jesli do wszystkich idzie taka sama wiadomość to daj adresy w polu bcc jeśli wiadomści są spersonalizowane, w stylu Witaj, Kaziu! to wysyłaj w pętli.
sphinx
Oki wielkie dzięki już jestem bliżej niż dalej.

Ostatnie już pytanie. Jak mam zrobić pole bcc do wysyłania questionmark.gif Nie mam bladego pojęcia. sad.gif
mike
Cytat(sphinx @ 2006-02-06 23:16:19)
Ostatnie już pytanie.  Jak mam zrobić pole bcc do wysyłania questionmark.gif Nie mam bladego pojęcia.  sad.gif

bcc jest to jedno z pól w nagłówku maila. Jest subject, from, fromname, ... i jest bcc.
Poszukaj informacji na forum na ten temat oraz w necie. Znajdziesz mnóstwo.

Nie wiem jak wysyłasz te maile, ale zaiteresuj się klasą PHPMailer, bardzo ułatwi Ci ona pracę.
sphinx
Serdeczne dzięki za rady.

Myślę że już sobie poradzę z tym. Rkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.