![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek serdecznie witam wszystkich.
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś spartolę albo się nie zachowam odpowiednio. Dziękuje Zrobiłem sobie taki prosty formularz który wysyła dane na mail wpisany w ple formularza. Potrzebuje jednak zrobić coś takiego abym mógł wpisać w pole np. 20 maili i po kliknięciu wyślij by mi to porozsyłał do tych ludzi. Oczywiście może być inne rozwiązanie czyli takie że maile mogą być na stałe już wpisane w pliku php obsługującym ten formularz. (może tablice??) Serdecznie dziękuję za podpowiedzi i rady na ten temat. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wpisać w pole z adresami: adresy oddzielone średnikami.
A potem dzięki explode() wyłuskać wszystkie i w pętli lub polu bcc wiadomości wysłaś do wszystkich. Z pliku też łatwo, obierz jakiś format, na przykład adres w jednej linii i dzieki file() dostaniesz wszystkie. Jak już napisałem, jesli do wszystkich idzie taka sama wiadomość to daj adresy w polu bcc jeśli wiadomści są spersonalizowane, w stylu Witaj, Kaziu! to wysyłaj w pętli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki wielkie dzięki już jestem bliżej niż dalej.
Ostatnie już pytanie. Jak mam zrobić pole bcc do wysyłania ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sphinx @ 2006-02-06 23:16:19) Ostatnie już pytanie. Jak mam zrobić pole bcc do wysyłania ![]() ![]() bcc jest to jedno z pól w nagłówku maila. Jest subject, from, fromname, ... i jest bcc. Poszukaj informacji na forum na ten temat oraz w necie. Znajdziesz mnóstwo. Nie wiem jak wysyłasz te maile, ale zaiteresuj się klasą PHPMailer, bardzo ułatwi Ci ona pracę. |
|
|
![]()
|
|
Serdeczne dzięki za rady.
Myślę że już sobie poradzę z tym. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:16 |