Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Skrypt dla mas xd
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marian2299
Powiedzmy, że mam skrypt który wymaga bazy mysql. Ma tam pozdrowienia, itp. Teraz chcę, by użytkownicy mojej strony mogli sobie zakładać skrypt coś a'la fora.pl tylko na dużo mniejszą skalę.
Zastanawiam się jak to zrobić. Chciałbym aby skrypt był dla userów dostępny w 2 formach. Czyli 1. Panel administracyjny np.: panel.mojastrona.pl gdzie się logują i mogą nim zarządzać, oraz 2gi, np.: mojastrona.pl/NAZWAKONTA. Jak to wykonać ? Tą nazwę konta w linku trzeba jakoś generować, ya to samo z bazą danych? Bo chyba nie ręczna aktywacja ;\. I czy muszę pisać skrypt od nowa z założeniem, że będzie on przeznaczony dla ludu, czy da się go jakoś "przerobić"
Fafu
Ja bym to zrobił tak że w bazie danych w każdej tabeli bedzie jeszcze pole id_konta i wtedy w zapytananiach dodawać where id_konta = '123', ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, może ktoś ma inny pomysł

mojastrona.pl/NAZWAKONTA
-> mod rewrite na np konto.php?nazwa=$1
marian2299
Dzięki wielkie. Pomógł dam na pewno.
Macie jeszcze jakieś pomysły ?
erix
Jeśli chodzi o subdomeny - http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...wiazac-208.html

Cytat
Tą nazwę konta w linku trzeba jakoś generować, ya to samo z bazą danych? Bo chyba nie ręczna aktywacja ;\

Formularz rejestracji nie styknie...?

Cytat
I czy muszę pisać skrypt od nowa z założeniem, że będzie on przeznaczony dla ludu, czy da się go jakoś "przerobić"

Jeżdżę samochodem, czy da się zmienić filtr powietrza na ten i ten? A co jak jeździsz elektrycznym? tongue.gif czytaj: ogólnie nie da się określić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.