![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy, że mam skrypt który wymaga bazy mysql. Ma tam pozdrowienia, itp. Teraz chcę, by użytkownicy mojej strony mogli sobie zakładać skrypt coś a'la fora.pl tylko na dużo mniejszą skalę.
Zastanawiam się jak to zrobić. Chciałbym aby skrypt był dla userów dostępny w 2 formach. Czyli 1. Panel administracyjny np.: panel.mojastrona.pl gdzie się logują i mogą nim zarządzać, oraz 2gi, np.: mojastrona.pl/NAZWAKONTA. Jak to wykonać ? Tą nazwę konta w linku trzeba jakoś generować, ya to samo z bazą danych? Bo chyba nie ręczna aktywacja ;\. I czy muszę pisać skrypt od nowa z założeniem, że będzie on przeznaczony dla ludu, czy da się go jakoś "przerobić" Ten post edytował marian2299 11.08.2009, 00:11:20 -------------------- film edit student
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak że w bazie danych w każdej tabeli bedzie jeszcze pole id_konta i wtedy w zapytananiach dodawać where id_konta = '123', ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, może ktoś ma inny pomysł
mojastrona.pl/NAZWAKONTA -> mod rewrite na np konto.php?nazwa=$1 -------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie. Pomógł dam na pewno.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli chodzi o subdomeny - http://eriz.pcinside.pl/weblog/mod_rewrite...wiazac-208.html
Cytat Tą nazwę konta w linku trzeba jakoś generować, ya to samo z bazą danych? Bo chyba nie ręczna aktywacja ;\ Formularz rejestracji nie styknie...? Cytat I czy muszę pisać skrypt od nowa z założeniem, że będzie on przeznaczony dla ludu, czy da się go jakoś "przerobić" Jeżdżę samochodem, czy da się zmienić filtr powietrza na ten i ten? A co jak jeździsz elektrycznym? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:43 |