Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Logowanie i wyciaganie danych z tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blandzi
Mamy w szkole dziennik elektroniczny i chodzi o to ze chcialbym napisac skrypt ktory wyciagałby mi automatycznie wszystkie oceny i je wyswietlał. Problem polega na:
1. Czy mozna a jezeli tak to w jaki sposob napisac skrypt(obojetnie czy php, javascript etc) aby na podanej stronie na ktorej jest miejsce na zalogowanie(login i haslo) w jakis sposob znajdywal te okienka i logowal sie do portalu oczywiscie z podanymi wczesciej pass'ami.
2. W jaki sposob moge wyciagnac oceny z tabeli o takiej strokturze:
Kod
<th class="naglowek">&nbsp;Chemia&nbsp;</th>
           </table>            
           <table width="100%" class="glowna">
               <tr><th class="infra1">L.P.</th><th class="infra1">Ocena</th><th class="infra1">data</th><th class="infra1">Nauczyciel</th><th class="infra1">Opis</th></tr>                                
                               <tr class="nieparzyste">
                   <td align="right">1.</td>
                    [b]<td><font color="#FF0000">[color="#2e8b57"]4[/color] (db)</font></td>[/b]
                   <td>2009-02-08</td>
                   <td><a href="mailto:" title="Napisz e-mail">Roman Przybylski</a></td>
                   <td>K1</td>                
                   </tr>            
                               <tr class="parzyste">
                   <td align="right">2.</td>
                    <td><font color="#FF0000">4 (db)</font></td>
                   <td>2009-02-08</td>
                   <td><a href="mailto:" title="Napisz e-mail">Roman Przybylski</a></td>
                   <td>K2</td>                
                   </tr>            
               </table><br>        <table border="0" width="100%">

Chodzi mi o to zeby wyciagac z tej tabeli oceny ktore sa zapisywane w kodzie jak ta na zielono i zeby byly wyswietlane na innej stroniej po uruchomieniu skryptu

// Nie wiem czemu ale BBcode nie dziala w poscie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.