Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Layout sklepu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
toffiak
Witam,

Tym razem ma do zaprezentowania prosty layout sklepu, obrazki są przykładowe i służą tylko do tej prezentacji. Póżniej zostana zastąpione pojedyńczym obrazkowym "placeholderem".

Proszę o uwagi dotyczące wyglądu oraz działania na różnych ( szczególnie mobilnych ) przeglądarkach.

http://www.toffiak.linuxpl.info/examples/s...yout/index.html
Damonsson
Super efekt z tym minimalnym powiększaniem produktów on hover thumbsupsmileyanim.gif
lukasz91
1) Nie pasuje mi cień przy cenie dla Serwer Titan
2) Brak hover na dole
3) Kolorystyka średnio mi się podoba smile.gif
4) Moim zdaniem za słaby hover w ikonach kategorii na górze

Poza tym wygląda ok smile.gif
toffiak
Cytat(lukasz91 @ 10.07.2014, 15:38:15 ) *
1) Nie pasuje mi cień przy cenie dla Serwer Titan
2) Brak hover na dole
3) Kolorystyka średnio mi się podoba smile.gif
4) Moim zdaniem za słaby hover w ikonach kategorii na górze

Poza tym wygląda ok smile.gif

Dziękuje za wszystkie uwagi.
Pkt 1 Cień był na początku pod każdą ceną, jednak źle się komponował z bardzo jasnym tłem dlatego zostawiłem go tylko w sliderze
Pkt. 2 Miniaturki skalowane są o kilka procent przy tak małych obrazkach powiększenie byłoby zbyt małe, choć oczywiście można ustalić różne powiększenie w zależności od miniaturki
Pkt. 4 Zgadza się jest tylko symboliczny
Pkt. 3 Kolorystyka to sprawa gustu, choć chętnie usłyszę co można by zmienić

Aktualnie obrazki zostały zamienione na placeholdery a całość jest dostępna do pobrania z https://github.com/sebbla/shoplayout

Mała uwaga odnośnie slidera: każdy ma swój ulubiony slider dlatego nie dodałem tu żadnego jest tylko "goły" kontener z opisem i placeholderem.
gorski_p89
Układ szablonu bardzo ciekawy. Rozumiem, że cała reszta jak kolorystyka, czcionki i grafiki do poźniejszej podmiany. Ciekawy szablon, podoba mi się.
Sephirus
Górny pasek menu (biały) na kompie nie musi być przyklejony na początku do strony - potem zmieniasz go na fixed po scrollu i jest niepotrzebny przeskok. Jeśli pasek się nie zmienia i zawsze jest na górze to może lepiej dać go stale na fixedTop i dać padding jedynie na body od góry.

Reszta GIT smile.gif
toffiak
Cytat(Sephirus @ 6.08.2014, 09:48:33 ) *
Górny pasek menu (biały) na kompie nie musi być przyklejony na początku do strony - potem zmieniasz go na fixed po scrollu i jest niepotrzebny przeskok. Jeśli pasek się nie zmienia i zawsze jest na górze to może lepiej dać go stale na fixedTop i dać padding jedynie na body od góry.

Reszta GIT smile.gif

Na początku górny pasek był bardziej zmienny ale koncepcja zmieniła się z czasem i teraz już się nie zmienia więc rzeczywiście najlepiej będzie jak zostanie na stałe "przyklejony" do górnej części.
Sign
Bardzo ładny jest ten hover o którym ktoś już wyżej wspomniał.
Układ strony też bardzo fajny, pomysłowośc +
aniolekx
najlepszy szablon jaki widziałem na tym forum smile.gif
webdesign
Jest OK choć myślę, że z produktami będzie jeszcze lepiej! smile.gif Najs smile.gif
tzm
Coś Twojego można zobaczyć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.