Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie strony za pomocą buttonu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kondziopel
Witam, na starcie powiem, że dopiero zaczynam zabawę ze stronami i napotkałem się na problem który ciężko mi rozwiązać.
Tworze stronę na którego samym koncu znajduje sie "menu" które po kliknięciu powinno np. przeskakiwać z wysłania wiadomości(czyli formularzu) na media społecznościowe, czyli zamieniać jedno na drugie w tym samym miejscu. Mam to zrobione tak:

echo '<a href="index.php?wybor=podstrona1" class="button"><span class="mail icon"></span>Wyslij wiadomość</a>';
echo '<a href="index.php?wybor=podstrona2" class="button"><span class="user icon"></span>Media społecznościowe</a>';
echo '<a href="index.php?wybor=podstrona3" class="button"><span class="chat icon"></span>Team Speak 3</a>';

Wszystko ok, działa, problem w tym, że po kliknięciu strona przesuwa sie na samą górę, czy da sie jakoś to zrobić aby strona pozostawała w tym samym miejscu?
NickOver
Jeśli chcesz samą podmianę treści nie lepiej było by użyć ajaxa?
Comandeer
Użyć Ajaksa tež trzeba poprawnie (czyli choćby w połączeniu z History API, aby adres się zmieniał).
aMilk
To moze po prostu uzyj Tabs?
https://jqueryui.com/tabs/

Jak sobie zmienisz buttony, to reszte masz gotowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.