Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana sumy md5
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deniol13
witam, jak zmienić sume md5 pliku ? tak jak robi to skrypt RS2RS ?
XianN
zmien cos w jego zawartosci.

Poczytaj co to jest suma md5, Twoje pytanie jest bledne same w sobie.
darko
Co rozumiesz przez "tak jak robi to skrypt" rapid share to rapid share ? Skąd pewność, że zmienia sumę kontrolną pliku ?
XianN
Jak to 'zmienia sume kontrolna'? Funkcje skrotu nie po to sa, zeby dalo sie je ot tak zmienic. Jak masz konkretna zawartosc to z tego zostanie wyliczona konkreta suma, koniec. Nigdy ta suma nie bedzie inna, jesli zostala poprawnie wyliczona. deniolowi moze chodzi o kolizje, ale z tym to niech sobie radzi sam. A w ogole to czas zapytac google, on podpowie wikipedie i dowiedziec sie co to jest ta suma md5 (czy jakakolwiek inna suma kontrola).
erix
Jemu chyba chodzi o wywołanie kolizji...

Ale, autorze, po co Ci to? tongue.gif
deniol13
nie wiem czy kolizja czy co, jak jest skrypr RS2RS to on zmienia sumę md5 plików żeby przy wrzucaniu ich rapid nie zwrócił : This file is blacklisted

też chcę zmienić sumę md5 pliku. plik typu zip, rar.

Nie, nie chcę tego wykorzystać do remotowania plików lub przerzucania nielegalnej zawartości
erix
Cytat
Nie, nie chcę tego wykorzystać do remotowania plików lub przerzucania nielegalnej zawartości

vs:
Cytat
plików żeby przy wrzucaniu ich rapid nie zwrócił : This file is blacklisted

Dawno nie widziałem takiej hipokryzji. winksmiley.jpg

Temat oczywiście zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.