![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. jak przerzucic baze w mysql z localhosta na serwer tak zeby wszystko dzialalo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam odpowiedź. Korzystaj z wyszukiwarki. Temat wałkowany kilkakrotnie. Proponuję zablokowanie/usunięcie tematu/użytkownika
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj nie przesadzaj
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj export w phpmyadmin
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w phpmyadmin jest opcja eksport (a na pewno mi sie jej znalezc nie udalo), ale panowie z forum, zjebawszy mnie najpierw, ostatecznie doradzili w rozwleklej dyspucie, zastosowanie MySQL Front. Tam jest opcja eksportowania bazy, ktora dziala zupelnie elegancko (tzn. mi nie sprawila zadnych problemow).
Ponizej jest linkacz to MySQL Front: http://www.mysqlfront.de/download.html -------------------- "Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Program jest bardzo dobry i godny polecenia. Niestety nie wszędzie da się połączyć, bo spotkałem się z serwerami, które przyjmują połączenia tylko z localhost. :?
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety nie wszędzie da się połączyć, bo spotkałem się z serwerami, które przyjmują połączenia tylko z localhost. :? To juz jest zależne od uprawnień jakie posiadasz, a także, czy serwer nasłuchuje również z sieci. Jeżeli chodzi o to pierwsze:
[sql:1:1b90601210]grant all on nazwa_bazy.* to uzytkownik@'serwer' identified by 'haslo'[/sql:1:1b90601210] Więc jeśli zamiast 'serwer' będzie '%' to _teoretycznie_ będziesz mógł połączyć się z każdego miejsca. Piszę teoretycznie, bo jest to jednak zależne od kilu innych czynników (jak choćby inni uzytkownicy i nazwy hostów dla nich) - dokładne informacje w manualu MySQL. Jest to dość dobrze i przejrzyście opisane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jzu mam wyeksportowane dane do pliku to jak je wpakowac do innej bazy??
Kiedys to wiedzialem ale zapomnialem, wiec jak ktos moze pomoc biednemu koledze to bedzie fajnie ![]() -------------------- gg: [img]http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=1727434&styl=1[/img]1727434
e-mail: piasiu@op.pl HakumaMadafaka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpMyAdmin
dziala w obie strony, zarowno export jak i import -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Wystarczyło ruszyć dupę do wyszukiwarki i poczykać "mysqldump" - temat zamykam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:32 |