![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Proszę o ocenę proponowanego projektu dla strony fedora.pl. http://img504.imageshack.us/img504/5893/fedoraplgo4.png po najechaniu kursorem na "forum": http://img273.imageshack.us/img273/2192/fedoraplxuv3.png Rozmieszczenie elementów zostało takie samo jak na dotychczasowej stronie www.fedora.pl , nie chciałem, żeby użytkownicy się zgubili ![]() Pozdrawiam, Antoni -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo mile dla oka, daje ci 8/10 , te -2 to za 3 kolumny (jak ja tego nie lubie...)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo fajne, czytelne przejrzyste, fajnie sie patrzy
moze troche menu za wysokie, i te niebieskie belki w menu bocznym po lewej i prawej stronie i top troche za duzy, niepotrzebnie tyle bialej przestrzeni, na 1024x800 za malo jest glownej tresci strony. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo miłe dla oka i estetyczne. Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądać kod
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fedora.pl może Ci zazdrościć
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób cieńszą stopkę. Reszta okej. 7/10 - ta stopka mnie dobija.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie ta stopka ma to coś w sobie co straci jak ją zmniejszymy... Ja bym zostawił
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładne i czytelne.
Co do stopki to nie tyle zmiejkszyl bym ją samą ale odstep miedzy stroną a stopką Poza tym stopke mozna zawsze rozszerzyć na 100% fajnie to wygląda... -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już zakodowane :-)
http://an0.webd.pl/temp/fedora/ < strona główna http://an0.webd.pl/temp/fedora/2.html < podstrona Testowałem pod przeglądarkami: Opera 9, FireFox 1.5.0.7, IE 6 -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daje 9/10
Bardzo mi sie podoba układ, kolorystyka i wogóle fajnie zrobione. Kod czysty, przejżysty. Gratuluje, kawał dobrej roboty... oby więcej takich stron. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W koncu jakis porzadny design na tym forum
![]() Swietna robota. Nic dodac nic ujac: 9/10 ![]() Ten post edytował Seth 19.10.2006, 18:33:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładnie zrobione
![]() Tylko taka uwaga (żeby się przyczepić ![]() Mógbyś zrobić to: Na zasadzie borderów bez używania obrazków. Ale to tylko taka mała sugestia ![]() Ten post edytował Master Miko 19.10.2006, 22:26:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomimo ze fedory nie lubie
|
|
![]()
|
|
Pomimo ze fedory nie lubie ![]() Nie wiem o jakie wielkie, białe przestrzenie między kolumnami Ci chodzi? Pomiędzy kolumnami są przecież małe (szerokość ok. 15px) przerwy? Jako, że zleceniodawca nagle się wycofał, to ten szablon jest na sprzedaż. Więcej informacji w temacie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=56438 . -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W miarę ładnie okodowane, tylko zastosuj się do sugesti Master Miko i zrób
Kod #menu li { background: url(images/menuLine.gif) right no-repeat; }
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Minusy:
1. Menu główne od razu skojarzyło mi się z Opera.com. 2. Po co robić dwie kolumny boczne i wrzucać w nim rzeczy typu: Nowe na forum, gorące tematy na forum, najczęściej czytane na forum. Chyba, że masz w planie poważną rozbudowę serwisu i z biegem czasu zastąpisz linki w sidebarach czymś konkretnym. 3. Szary z niebieskim stanowi dobrą kompozycję, ale czegoś mu jeszcze brakuje. Oprócz elementów czerwonych przydałoby się jeszcze jakoś ożywić ten design. 4. Stała szerokość strony - 1000px. Przy takim układzie strony można zrobić 100%. Tym bardziej, że szerokość górnego menu nie jest dopasowana do części głownej strony. 5. Style jest ciężki - 7500 kb. To nie ma znaczenia, ale jego optymalizacja ułatwi ci pracę Plusy: 1. Dobra przejrzysta budowa 2. Poprawny xhtml (szkoda, że serwowany w text/html) 3. Elegancki layout. Podsumowując - widać, że trochę pracy włożyłeś w tę stronę. Rzeczy, które wymieniłem w minusach możesz wziąć pod uwagę jeśli masz czas i ochotę się z tym bawić, bo to naprawdę drobne niedociągnięcia. |
|
|
![]()
|
|
2. Po co robić dwie kolumny boczne i wrzucać w nim rzeczy typu: Nowe na forum, gorące tematy na forum, najczęściej czytane na forum. Chyba, że masz w planie poważną rozbudowę serwisu i z biegem czasu zastąpisz linki w sidebarach czymś konkretnym. Takie było założenie projektu (miałem unowocześnić stary szablon fedora.pl) 4. Stała szerokość strony - 1000px. Przy takim układzie strony można zrobić 100%. Tym bardziej, że szerokość górnego menu nie jest dopasowana do części głownej strony. Stała szerokość - można, ale nie trzeba. Nie chciałem, żeby strona śmiesznie wyglądała pod np. 1600x1200... ![]() Menu górne moim zdaniem ładniej wygląda teraz, niż jakby miało być rozciągnięte na całą szerokość. 5. Style jest ciężki - 7500 kb. To nie ma znaczenia, ale jego optymalizacja ułatwi ci pracę Styl ma przecież 6 kb... ![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem na myśli 7,5 kb. A w optymalizacji CSS chodziło mi o to, że przykładowo {margin-top: 27px;margin-left: 48px; margin-bottom: 12px} możesz zastąpić krótszym {margin: 27px 0 12px 48px;}.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:45 |