![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
najpierw przedstawię sytuację kiedy wszystko mi działa w katalogu /classes mam plik Config.php
kiedy ją dołączam do pliku znajdującego się w tym samym folderze index.php
działa mi prawidłowo, ale jeśli chce to wywołać w innym pliku z innego folderu
to już niestety nic nie wypisuję? plik common.php dołącza plik /libs/classes.php
czy to pojawia się ze względu jakiegoś błędu odnośnie ładowania klasy, która jest singletonem poprzez funkcję __autoload()? pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Da się
Kod $klasa=call_user_func(array($className,'instance'));
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, ale z tego co przeczytałem w manualu wywnioskowałem, że __autoload() powinien mi działać statycznych konstruktorów(tutaj singleton) i dla zwykłych klas, których będę tworzył obiekty, zmodyfikowałem więc przedefiniowaną przeze mnie funkcję __autoload()
ale gdy go wywołuję poprzez
czy też w ten sposób
nadal nic się nie wyświetla! co robię źle? pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod if(file_exists(DIR_LIBS.$path))
{ require_once(DIR_LIBS.$path); if(method_exists($className,'getInstance')) $klasa=call_user_func(array($className,'getInstance')); } else { eval("class $className{};"); throw new MyException("Klasa: $className nie istnieje w ".DIR_LIBS.DIR_CLASS); } Ten post edytował wookieb 8.10.2008, 11:07:41 |
|
|
![]()
|
|
a jak to wywołać w głównym pliku, bo obecnie mi nie działa ani powyływanie obiektów z zwykłych klas ani z singletona,
jakby całe to __autoload() przestało działać, załącze może układ jeszcze: http://img72.imageshack.us/my.php?image=screenzx0.gif
proszę jeszcze o chwilę cierpliwości, gdyż mi bardzo na tym zależy pzdr okazało się, że problemy generował plik settings.php który posiadał strukturę pliku *.ini i był niepotrzebnie dołączony w pliku common.php i wszystko kasował die(); pzdr i dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:46 |