![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jest moze jakies narzedzie ktore umozliwi mi skopiowanie bazy danych z mysql do postgresql bo niestety zrzut tabel z mysql i wklejenie do postgresa nic nie daje rozni sie troszke SQL a robienie tego recznie to strasznie duzo zachodu pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a cos co dziala dobrze? bo z tego co znalazlem to do kazdego wygenerowanego nowego pliki *.sql niby dla postgresa trzeba wprowadzac duuuzo poprawek aby zadzialal.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wynika to z tego ze MySQL nie trzyma sie standardu SQLa.
Chcesz zrzucac dane czy strukture?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Narzedzie mysqldump posiada opcję
Kod --compatible ktora wygląda na to, że pozwala na zrobienie zrzutu bazy danych kompatybilnego. Co prawda nie miałem okazji wykorzystywać tej funkcji, jednak myślę, że warto z niej skorzystać - być może dzięki temu zrzut bazy danych będzie prawidłowy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:01 |