![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm
moze to dziwne pytanie... ale czy mozna jakos wywolywac komendy linuksowe z php... albo chociaz jakos odczytywac ich efekt... fajne by to bylo na przyklad przy uzyciu linuksowego "arp" do sprawdzenia na www kto ma wlaczonego kompa itp. moze sa jkaies inne sposoby na osiagniecie podobnych efektow pozdro Phoenix |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@phoenix84: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=8505
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak zrobic, zeby dzialala pod linuksem? bo serwer mam na linuksie
system("ping 192.168.1.123"); pod windows chodzi, ale pod linuksem jest pusty... pewnie chodzi o prawa... ale wklepalem jak ktos mi kazal: chmod 0 /bin/ping (ping tam sie znajduje) bledu ta komenda nie zglosila, wiec chyba poszlo ![]() ale dalej nie dziala powtarzam: pod windows chodzi, a pod linuks nie ![]() pozdrawiam Phoenix |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sie czlowiek do konca nie zna na linuxie (jak ja) to powinien czesc pytan tam zadawac. podam ci dwa linki ktore mi sluza w razie problemow:
linuxweb PL linuxforums.org EN PS. wiem ze chodzi ci o php z linuxem ale tam sie bardziej znaja na tematyce czysto linuxowej wiec moze cie naprowadza co powinno byc i jak skonfigurowane ... a potem jak bedziesz juz to wiedzial to o strone php tutaj pytaj ... do do windowsa to tam nie ma zadnych ograniczen dostepu (mowie o standardowej partycji fat32 i ntfs bez szyfrowania) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok
poszukam tam dzieki bardzo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:48 |