![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kłopot
mam takie coś. $config = parse_ini_file('../config/ini/framwork.ini',TRUE); jak plik framwork.ini jest na serwerze to działa ale chcial bym zrobić takie małe zabezpieczenie ktore uniemozliwi działanie aplikacji i plik framwrok.ini był by na innym serwerze. ale mam komunikat.
mimo ze plik ma odpowiednie prawa. moze ktos sie tak bawił.? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może funkcja jest wyłączona? albo ścieżki daj w " "
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na serwerze musisz miec wlaczona allow_url_fopen http://pl2.php.net/manual/pl/ref.filesyste...allow-url-fopen
albo wykorzystać do pobrania pliku, np. curl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual swoją drogą ciekawi mnie powód, aby pobierać konfigurację z innego serwera. w ten sposób bardzo spowalniasz aplikację, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zabezpieczenie przed wykorzystywaniem aplikakcji przez inne osoby jak by u mnie byly dane to tylko 1 tak to moze dojsc do tego ze 10 osob korzysta z 1 aplikacji na swoich serwer wtedy jestem stratny.
Można by zrobić tak ze za 1 raz pobiera z serwara a potem zapisuje to do zmiennych czy cos ale to chyba malo ligiczne. chyba jednak z tego zrezygnuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zabezpieczenie przed wykorzystywaniem aplikakcji przez inne osoby jak by u mnie byly dane to tylko 1 tak to moze dojsc do tego ze 10 osob korzysta z 1 aplikacji na swoich serwer wtedy jestem stratny. ok, ale wtedy wystarczy sobie sciagnac plik z twojego serwera, przerobic troche skrypt i po sprawie. moze lepiej juz wprowadzic w kodzie zabezpieczenie w postacie uzaleznienia od konkretnego HTTP_HOST? można też dodatkowo użyc jakiegoś obfuscatora |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:40 |