![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
chcialbym sie dowiedziec cos na temat kals a)otoz slyszalem o tym ale nie wiem jak je wykorzystac bo np nie wiem czy jakis plik z klasami trzeba includowac etc 1.cialbym poprosic o najprostszy skrypt uzywajacy klas wraz z zrodlem abym mogl to skumac 2.w sumie po co sa klasy? ![]() 3. czy to cos przyspiesza 4. ps bede wdzieczny -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
programowanie obiektowe sluzy m.in optymalizacji aplikacji, uporzadkowaniu kodu itp.
oczywiscie, ze wszystko mozna pisac normalnie, po kolei, tylko wtedy twoj kod bedzie zajmowal 10x wiecej co do samych klas, to polecam manuala tam jest to dokladnie opisane -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
1. klasa.php
np. dodaj.php
2. Klasy są np. jak szablon, piszesz gotowy wzorzec, includujesz do jakiegoś pliku a potem tylko uzupełniasz je o informacje PS. Kod który podałem może nie działać, pisany był 'naszybko'. Ten post edytował ociu 20.06.2004, 11:22:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ociu: a gdzie masz 'apostrofy' albo "cudzysłowia"?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
czepiasz się...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bardzo dziekuje za wytlumaczenie dzieki temu zalapalem o co biega z klasami i wiem ze nie jest to takie trudne jakby sie wydawalo.
-------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
Jakbyś mial jakiś problem wal śmiało tutaj na forum czy na kanale.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miszqa: same napisanie klasy nie jest wcale trudne... Gorzej z zaplanowaniem, co ma robić dana metoda, w jakiej powinna być klasie itd. Jeżeli chce się programować obiektowo trzeba mieć trochę wyobraźni i myśleć, a niestety niektórzy na forum tego nie wykazują.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:49 |