![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Na własne potrzeby napisałem poniższą klasę. Możecie oceniać, krytykować, używać w swoich projektach ile sie da ![]() To moja pierwsza klasa więc proszę o wyrozumiałość.
mały opis: Klasa służy do pomiarów czasów różnych wydarzeń na stronie. addTimer - dodaje timer o nazwie podanej w parametrze oraz zwraca true - jesli taki timer istnieje - zwraca false stopTimer - zatrzymuje timer podany w parametrze oraz zwraca true - jesli timer nie istnieje - zwraca false getTimers - zatrzymuje wszystkie timery oraz zwraca wartosc zalezna od podanego parametru - dla true zwraca wartosci timerow w formacie string + komentarze html - dla false (domyslnie) zwraca tabele w formacie tablica[nazwa_timera] = float(wartosc_timera) Ten post edytował flashdev 6.07.2009, 01:03:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu $data jest statyczna?
Ten post edytował Pr0100 5.07.2009, 23:45:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czemu $data jest statyczna? Korzystam z tego w taki sposób i mi wszystko działa prawidłowo.
Być może nie rozumiem jeszcze dokłądnie jak tworzyć statyczne klasy. Nie wiem czy nie ma jakiegoś błędu, wiec proszę o uwagi to i może czegoś sie nauczę. Moim zdaniem użycie tutaj statcznyej klasy jest jak najbardziej na miejscu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Być może nie rozumiem jeszcze dokłądnie jak tworzyć statyczne klasy. Nie wiem czy nie ma jakiegoś błędu, wiec proszę o uwagi to i może czegoś sie nauczę. Moim zdaniem użycie tutaj statcznyej klasy jest jak najbardziej na miejscu. yyy nie ma klasy statycznej, klasa abstrakcyjna metoda statyczna zresztą nich Ci to wytłumaczy ktoś bardziej kompetentny ... ![]()
Ten post edytował Pr0100 6.07.2009, 00:10:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem i dalej działa.
We flashu (as3) to by nie przeszła taka dowolność kodu jak w php. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:19 |