![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jest to mój pierwszy "parser" BBCode, dużo tu opisywać nie trzeba
![]() Kod
CSS
Przepraszam za post pod postem, ale jak dam edytuj, mam dziwną treść wiadomości Sposób użycia: CODE $parser = new parser; echo $parser->parse('It works'); Licencja: :| róbta co chceta ale bez zmieniania autora w pliku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na dobrą sprawę jest to funkcja opakowana w blok class, kompletnie nieelastyczna.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakieś demo?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na dobrą sprawę jest to funkcja opakowana w blok class, kompletnie nieelastyczna. hmm, no masz racje, w sumie moglbym to w jedna funkcje wpakowac, ale mialem wielkie plany z wyszlo, no jak wyszlo @ktos co pytal o demo nie ma, bo nie mam gdzie postawic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
parser omawiany powyżej, ściągnąłem i testuję a efekt: wszystko działa z wyjątkiem wielkości czcionki!
oto fragment jaki wyświetla się w przeglądarce: Cytat wielkosc 18 ert [/size] rozmiar 12 etr tert ert [size=10]rozmiar 10 dfgdfg poniżej fragment source'u strony po sparsowaniu: Kod <span style="font-size: 18"> wielkosc 18 ert [/size]<br /> <span style="font-size: 12"> rozmiar 12 etr tert ert </span><br /> [size=10]rozmiar 10 dfgdfg </span> poniżej zawartość bazy: Kod [size=18] wielkosc 18 ert [/size] [size=12] rozmiar 12 etr tert ert [/size] [size=10]rozmiar 10 dfgdfg [/size] jako,że należę do początkujących, więc nie bardzo potrafię to rozwiązać, i znaleźć powód takiego działania tego parsera. z góry dziękuję za wskazówki pozdrawiam ------------------------------- jednak udało mi się zrobić linie 54 - 56 Kod 'size' => array( 'regexp' => '\[size=(10|12|14|18|25)\](.*?)\[\/size\]', 'replace' => '<span style="font-size: {VALUE_1}">{VALUE_2}</span>', 'embed' => 1 ), zastąpilem Kod 'size' => array( 'regexp' => '\[size=(.*?)\](.*?)\[\/size\]', 'replace' => '<span style="font-size:{VALUE_1}">{VALUE_2}</span>', 'embed' => 0 ), a efekt: nie ma na sztywno ustalonych rozmiarów czcionki. Rozmiar czcionki zalezy tylko od tego, co i jak mamy zadeklarowane w edytorze bbcode. pozdrawiam --------------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.08.2025 - 21:24 |